U 24 sata iz prometa isključena 22 vozača

Slika /2018/alkohol, formula za nesreću.jpg

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda od 16. do 18. lipnja je na području Policijske uprave istarske evidentirana 21 prometna nesreća, od kojih 13 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok je 16 osoba lakše ozlijeđeno.   
 
Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 523 vozača/vozila. Iz prometa su isključena 32 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 233 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 54 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 56 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 24 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem droga – 3 prekršaja,
  • odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti alkohola i droga – 1 prekršaj,
  • upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje – 2 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 25 prekršaja,
  • neregistrirano i teh. neispravno vozilo – 3 prekršaja
  • ostali prekršaji – 65 prekršaja. 

Kao što je i najavljeno, dana 17./18. lipnja proveden je 24 satni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu usklađen s akcijama ROADPOL-a. policijski službenici kontrolirali su 262 vozila i vozača te su utvrdili 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem droge. Najveća koncentracija alkohola iznosila je 1.84 promila), a iz prometa su isključena 22 vozača. 
 
Prometna je policija 17. lipnja oko 2.20 sati na kolniku Zagrebačke ulice zatekla i zaustavila 37-godišnjaka koji je upravljao motociklom pulskih registracijskih oznaka. Budući da je davao znakove alkoholne poremećenosti ponuđeno mu je alkotestiranje, kojom prilikom je očitana koncentracija od 2.10 promila. Muškarcu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom A2 kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
Policija je 16. lipnja u 22.30 sati u ulici Vallelunga tijekom kontrole prometa zaustavila i kontrolirala maloljetnog vozača motocikla pulskih registracijskih oznaka. Na upit policijskih službenika maloljetnik je dragovoljno izručio manju količinu marihuane, a ponuđeno ispitivanje na prisutnost opojnih droga u organizmu je odbio. Policija pokreće prekršajni postupak poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti promet na cestama.
 

Pisane vijesti