U dva mjeseca počinio 26 kaznenih djela

Slika PU_I///policija natpis i grb.jpg

Policijski službenici pulske i rovinjske policija ovog su vikenda proveli kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Rovinja te su utvrdili osnove sumnje da je mladić počinio 26 kaznenih djela imovinskog karaktera.

Foto: PU istarska

Policijski službenici pulske i rovinjske policija ovog su vikenda proveli kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Rovinja te su utvrdili osnove sumnje da je mladić počinio 26 kaznenih djela imovinskog karaktera.

Mladića se sumnjiči da je od 1. lipnja do 9. kolovoza počinio 20 krađa i šest teških krađa, i to četiri krađe i pet teških krađa na pulskom području te 16 krađa i jednu tešku krađu na području Rovinja. Na pulskom području, 20-godišnjak je ''operirao'' uglavnom po apartmanskim naseljima na Verudeli. U apartmane je ulazio kroz kupaonske prozore, koji su bili ili otvoreni ili bi ih mladić nasilno otvorio, a potom je otuđivao prijenosna računala, fotoaparate, bicikle, novac i razne druge predmete. Njegove žrtve mahom su bili strani turisti, koje je na taj način oštetio za oko 28 tisuća kuna.

Na području Rovinja, 20-godišnjak je imao malo drugačiji modus operandi pa je tako iskorištavao pogodne trenutke i uzimao ljudima stvari s plaže, a neopreznost vlasnika i gostiju iskorištavao je i ulaskom u otvorene kuće, bungalove i sobe. Mladić je otuđivao uglavnom novac, ali i neke vrednije stvari poput mobitela, bicikala, fotoaparata, satova i drugih predmeta. U jednom slučaju čak se ukrcao i na turistički brod te je državljaninu Rusije otuđio ruksak s dokumentima i većom količinom novca. Ukupna materijalna šteta koju je 20-godišnjak nanio stranim i hrvatskim državljanima na rovinjskom području procjenjuje se na oko 73 tisuće kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 20-godišnjak je jučer u večernjim satima predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

 

Policijska uprava istarska ponovno upozorava građane i turiste da vode računa o osnovnim mjerama samozaštite kako ne bi postali žrtvama ovakvih kaznenih djela:

  • prilikom odlaska zatvorite prozore i vrata apartmana, hotelskih soba, kampera i drugih objekata u kojima boravite,
  • dragocjenosti pohranite u sef sobe, hotela, apartmanskog naselja i slično,
  • ne nosite na plažu vrijedne i nepotrebne predmete, a svoje stvari prilikom boravka na plaži uvijek imajte pod nadzorom,
  • bicikle uvijek držite zaključane za čvrsti predmet ili pod nadzorom.

Za vaše sigurnije ljetovanje, nudimo vam i druge korisne informacije koje možete pronaći u letku ''NEKOLIKO KORISNIH SAVJETA ZA VAŠE SIGURNIJE I UGODNIJE LJETOVANJE'' na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku.  



Stranica