U Istri deset prometnih nesreća tijekom vikenda

Slika /2018/prometna policija motoristi3.jpg

Policija upozorava vozače, ali i sve druge sudionike u prometu da poštuju prometne propise i vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 4. do 6. veljače, na području Policijske uprave istarske evidentirano je deset prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s poginulim osobama, četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesreća jedna osoba je smrtno stradala, a devet osoba je lakše ozlijeđeno, a za jednu osobu težina ozljeda još nije poznata. Riječ je o prometnoj nesreći koja se dogodila 4. veljače oko 14.50 sati u Poreču.

Nesreća se dogodila kada je 23-godišnjak upravljao automobilom Hyundai, pulskih registracijskih oznaka kolnikom Ulice Mate Vlašića. Vozač se pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom te je udario u 78-godišnjakinju koja je stupila na pješački prijelaz. Ozlijeđenoj ženi pružena je pomoć u pulskoj bolnici te još nije poznata težina zadobivenih ozljeda. Protiv vozača automobila policija će podnijeti odgovarajuću prijavu.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 434 vozača/vozila te su i prometa isključili 21 vozača i šest vozila. Utvrđen je 191 prekršaja, od kojih:
 
  • nepropisna brzina – 104 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 11 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 14 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 17 prekršaja
  • upravljanje neregistriranim vozilom – 6 prekršaja
  • ostali prekršaji – 39 prekršaja
 

Najava prometne akcije na području Labina

U srijedu, 9. veljače u vremenu od 8 do 13 sata sati, na području Labina provest će se prometna akcija ''Kontrola poštivanja prometnih propisa od strane vozača u odnosu na pješake i kontrola poštivanja prometnih propisa od strane pješaka''.

Naime, na području Policijske uprave istarske u 2021. godine stradalo je ukupno 68 pješaka, od kojih su tri smrtno stradala, 12 ih je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 53 pješaka lakše tjelesne ozljede.

Ove godine na području policijske uprave dva pješaka su smrtno stradala, jedan je zadobio teške tjelesne ozljede, a osam pješaka lakše tjelesne ozljede.

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u cestovnom prometu, a obzirom na prometne nesreće koje su se zaredale posljednjih dana, a u kojima su stradali pješaci, Policijska uprava istarska apelira na sve sudionike u cestovnom prometu da poštuju prometne propise i sigurnosna pravila.
 
 

Stranica