U nedjelju pojačana kontrola motorista

Slika /2018/prometna policija motorist2.jpg

Policija će u nedjelju provesti prometnu akciju u cilju zaštite jedne od najranjivijih skupina sudionika u prometu - vozača mopeda i motocikala

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikala u prometu, na području Labina će se u nedjelju  provesti pojačana kontrola vozača mopeda i motocikala.

Vozači i putnici tih vozila često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu. No, zbog svog neodgovornog ponašanja i grubog kršenja prometnih propisa i sami motociklisti sudjeluju u teškim prometnim nesrećama u kojima, u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, smrtno stradavaju ili zadobivaju teške tjelesne ozljede.

Na području Policijske uprave istarske 2020. godine u prometnim nesrećama poginula su četiri vozača motocikla. Proteklog vikenda dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači motocikla. U tim nesrećama dvije osobe su poginule, dok su dvije zadobile lakše tjelesne ozlijede. Kako se i ovog vikenda najavljuje sunčano vrijeme, koje će na cestu izmamiti veći broj vozača mopeda i motocikala, policija poziva na oprez.  

Radi sprječavanja prometnih nesreća i povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, policijski službenici Policijske postaje Labin će u nedjelju od 14 do 18 sati na dionici državne ceste D66 Vozilići-Brestova provesti prometnu akciju. 

Policijska uprava istarska poziva vozače da se radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu ponašaju odgovorno i da poštuju prometne propise. Više o savjetima za vozače motocikla i mopeda možete saznati na letku Motoristi, oprez

 

 

Stranica