U policijsku upravu pristiglo dvadesetak vježbenika

  • Slika /2021/vjezbenici4.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

''Policijski poziv traži dosta odricanja, kako vlastitog, tako i obiteljskog, ali kada se postigne cilj i kada se nekome pomogne, onda je taj osjećaj nemjerljiv. Naša uloga je u društvu je prije svega zaštitnička.'', poručio je vježbenicima načelnik policijske uprave

Foto: PU istarska

U Policijsku upravu istarsku pristigli su vježbenici koji će od danas pomagati svojim starijim kolegama u radu. Njih 21 raspoređeno je u Policijsku postaju Pula-Pola, Postaju prometne policije Pula-Pola, Postaju pomorske i aerodromske policije Pula-Pola, Policijsku postaju Rovinj-Rovigno, Policijsku postaju Poreč-Parenzo, Policijsku postaju Umag-Umago i Policijsku postaju Labin.

Mladim vježbenicima srdačnu dobrodošlicu zaželio je načelnik policijske uprave Božo Kirin sa suradnicima – načelnicima sektora i načelnicima policijskih postaja u kojima su vježbenici raspoređeni.

''Prije svega želio bih vam zahvaliti što se ste odabrali ovaj nadasve human i hrabar životni poziv jer biti policajac nije samo zanimanje, to je poziv da služite svojoj zajednici i donosite joj dobrobit. Zadaća policije je da građanima osiguramo sigurnost, osnovnu pretpostavku za normalan život, tako da se nadam da ćete svoj poziv obavljati časno i profesionalno'', poručio je mladim kolegama načelnik Kirin i istaknuo kako su za uspješno obavljanje policijskog poziva nužni volja, znanje i požrtvovnost.

''Policijski poziv traži dosta odricanja, kako vlastitog, tako i obiteljskog, ali kada se postigne cilj i kada se nekome pomogne, onda je taj osjećaj nemjerljiv. Naša uloga je u društvu je prije svega zaštitnička. Štitimo slabije, nemoćne, osobe s invaliditetom i posebnim potrebama, djecu, mlade, žrtve kaznenog djela i to nam uvijek treba biti na umu'', rekao je načelnik policijske uprave i pozvao vježbenike na međusobno uvažavanje i tolerantnost te na profesionalnost i pristojnost u komunikaciji s građanima.

''Policija je jedna velika obitelj u koju ste ušli, prvo kao polaznici i sada kao vježbenici te se nadam da ćete s ponosom nositi policijsku odoru i pozitivno promovirati imidž policije'', poručio je vježbenicima načelnik Kirin.    
 

Stranica