U prometnoj nesreći teško ozlijeđena pješakinja

Slika /2018/policija mračna.JPG

Pješakinja se kretala neosvijetljenim dijelom kolnika, a na nju je naletio vozač koji je upravljao automobilom neprilagođenom brzinom

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 29. listopada oko 20.30 sati u Puli, teško je ozlijeđena 45-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila kada je 33-godišnjak upravljao automobilom Audi, pulske registarske oznake, kolnikom ceste Put za Livadine. Nedaleko raskrižja s Cestom prekomorskih brigada, zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na cesti, vozač je udario u 45-godišnju državljanku Njemačke, koja se kretala pješice kolnikom, a da nije bila osvjetljena reflektirajućom materijom ili nekim izvorom svjetlosti.

Zbog zadobivenih teških ozljeda, pješakinja je prevezena u pulsku bolnicu, gdje je zadržana na liječenju. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, policija će protiv vozača automobila podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Budući da je ovo treća prometna nesreća ovog tjedna u Puli  s teže ozlijeđenim pješakom, policija ponovno skreće pažnju vozačima da su dužni voditi računa o pješacima kao jednoj od najugroženijih skupina sudionika u prometu. Također podsjećamo pješake da su se i oni dužni pridržavati prometnih propisa, pogotovo kada je riječ o prelaženju ceste i kretanju noću, neosvijetljenim dijelovima ceste.
 

Stranica