U razmaku od sat vremena dvaput zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola

Slika /2022/alkohol_pp.png

Uz novčane kazne, nesavjesni vozač je „zaradio“ i smještaj u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Foto: Ilustracija

Policija je noćas u razmaku od sat vremena dva puta zaustavila 35-godišnjeg muškarca koji je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola.
 
Prvo je u 1.10 sati pulska policija na Trgu na mostu zaustavila osobni automobil Fiat, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 35-godišnjak. Zbog sumnje da upravlja pod utjecajem alkohola, muškarac je alkotestiran te je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.45 promila i da sa sobom nema vozačku dozvolu. Vozač je prekršajno kažnjen sa 5.300 kuna i jednim mjesecom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te mu je određena mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 sati.
 
Nedugo potom, oko 2 sata na kolniku Vodovodne ulice, prometna policija zaustavila je istog prekršitelja te je obavljenom kontrolom utvrdila da automobilom upravlja, iako je isključen iz prometa, odnosno da upravlja automobilom dok se nalazi pod mjerom opreza. Vozač je alkotestiran te su policijski službenici utvrdili kako automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1.51 promila.
 
Poradi bojazni da će nastaviti sa vršenjem istovjetnog prekršaja, muškarcu je određen smještaj u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te mu je izdan prekršajni nalog u iznosu od 20.300 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.
 

Stranica