U tijeku dva natječaja za mlade policajce i policajke

Slika /2022/naljepnice1.jpg

U tijeku su dva natječaja za mlade policijske službenike i službenice, a kako bi informacija o natječaju bila dostupna većem broju građana, na 20 policijskih vozila u svim istarskim policijskim postajama postavljene su promotivne naljepnice

Foto: PU istarska

Ministarstvo unutarnjih poslova u utorak je raspisalo natječaj za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“, a podsjećamo da je i dalje otvoren natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Promocija natječaja od ovog tjedna vidljiva je i na službenim policijskim vozilima u Policijskoj upravi istarskoj. Na 20 policijskih vozila, po nekoliko na svakom postajnom području, postavljene su promotivne naljepnice kako bi obavijest o natječaju, zbog mobilnosti policijskih vozila, na taj način bila dostupna većem broju građana.



Podsjećamo, natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka otvoren je do 15. kolovoza, a natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske koji imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, a na dan 19. rujna 2022. godine nisu stariji od 28 godina. Kandidati moraju proći testiranje tjelesnih motoričkih sposobnosti te trebaju imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost. Također moraju biti osobni dostojni za obavljanje policijske službe i ne smiju biti članovi političke stranke.

Kako je to nositi policijsku odoru i brinuti o sigurnosti građana i turista početkom svibnja ispričali su Laura Hrestak i Kristofer Vukelić tako da svi zainteresirani kandidati mogu pročitati nešto više o njihovim iskustvima i samom školovanju na Policijskoj akademiji.
 

Stranica