U Vodnjanu pozvali na oprez i na nula poginulih u prometu

  • Slika /2020/vodnjan.promet1.JPG
  • Slika
  • Slika

Od 16. do 22. rujna provodi se projekt ROADPOL-a Dani sigurnosti u prometu, a danas se obilježava Dan bez poginulih u prometu te policija provodi brojne preventivne aktivnosti u cilju smanjenja broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama 

Foto: PU istarska

Policijska uprava istarska nastavlja s provođenjem preventivnih aktivnosti povodom Dana sigurnosti u prometu pa su tako danas djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola i Službe za sigurnost cestovnog prometa na Narodnom trgu u Vodnjanu održali info punkt, usmjeren na promoviranje sigurnog ponašanja u prometu i senzibilizaciju građana o potrebi promjene ponašanja i stavova s krajnjim ciljem ostvarivanja projekta nula (0), odnosno niti jedne smrtno stradale osobe u prometu. 

Podsjećamo da se od 16. do 22. rujna provodi projekt ROADPOL-a Dani sigurnosti u prometu, pod geslom ''Ostani živ i spasi živote drugih'' te da se danas obilježava Dan bez poginulih u prometu. Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu, kao i senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.

Iako se kultura i ponašanje u prometu promijenilo na bolje te se u većoj mjeri poštuju prometna pravila istovremeno na cestama imamo veću frekvenciju prometa, što također predstavlja opasnost, zbog čega treba stalno biti na oprezu tijekom vožnje.

Upravo je stoga geslo projekta ''Ostani živ i spasi živote drugih'', a simbol projekta nula (0), što govori o krajnjem cilju ovog projekta, a to je niti jedan poginuli u prometu. Iako je cilj teško dostižan, policija njemu težimo i na njega je usmjerena kroz sve preventivne i represivne projekte koji se provode.

Dodatne informacije o aktivnostima u svom gradu, svi zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na službenoj stranici ROADPOL-a.
 
Što svatko može učiniti?

Građani se mogu uključiti u projekt potpisivanjem PRISEGE o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama preko #ROADPOLSafetyDays.

Poštujte prometne propise!

Ostani živ i spasi živote drugih! 


Stranica