Ugrožavali promet

Slika PU_I/policajac_pise_kaznu.jpg

Na području Umaga i Pazina su u razdoblju od 28. veljače do 2. ožujka zabilježena tri slučaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija  

Na području Umaga i Pazina su u  razdoblju od 28. veljače do 2. ožujka zabilježena tri slučaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Naime, policijski službenici su u petak, prilikom redovne kontrole prometa u Istarskoj ulici u naselju Zambratija zatekli 50-godišnjeg slovenskog državljanina kako pod utjecajem alkohola od 1,42 g/kg upravlja automobilom slovenskih registracijskih oznaka. Muškarac je isključen iz prometa, te mu je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan obvezni prekršajni nalog.

Potom je u subotu, 1. ožujka oko 1,35 sati u Ulici Vrh u Umagu zatečen 39-godišnjak s područja Umaga kako upravlja automobilom, pulskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,39 g/kg, Muškarac je isključen iz prometa, te je protiv njega nadležnom prekršajnom sudu podnijet optužni prijedlog.

Posljednji slučaj evidentiran je 1. ožujka oko 12,55 sati kada su policijski službenici zatekli 50-godišnjaka s područja Gračišća kako upravlja automobilom, pulskih registracijskih oznaka, iz smjera Jakačići u smjeru Milotskog Brijega. Provedenim nadzorom utvrđeno je da je muškarac upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,16 g/kg i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola. Vozač je smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te se protiv njega nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog.



Stranica