Ugrožavao sigurnost prometa i vrijeđao policijske službenike

Slika /2018/arena i palica.jpg

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom prethodnog vikenda, od 29. rujna do 1. listopada, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 11 prometnih nesreća, od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradale su četiri osobe, od kojih je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i tri osobe lake tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 342 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 11 vozača i jedno vozilo. Utvrđeno je 124 prekršaja, od koji izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 39 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 22 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 7 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 9 prekršaja
  • ostali prekršaji – 47 prekršaja
 
Porečka je policija 29. rujna oko 18.40 sati, prilikom redovne kontrole prometa, na kolniku Partizanske ulice u Poreču zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 34-godišnjak. Naime, vozač je obišao automobil koji je bio zaustavljen na pješačkom prijelazu radi propuštanja pješaka, a kada su ga policijski službenici zaustavili pokazivao je znakove alkoholiziranosti. Ponuđeno alkotestiranje je odbio, a kako je postojala opasnost da će nastaviti vožnju, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju.

Dok se nalazio u prostoriji za smještaj uhićenih osoba, muškarac je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te je i oštetio nadzornu kameru.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnosi ptužni prijedlog.
 

Stranica