Uhićen višestruki počinitelj prekršaja

Slika PU_I/palica01.jpg

Jučer oko 22 sata, policija je nakon zaprimljene dojave o narušavanju javnog reda i mira, u Arsenalskoj ulici zatekla 22-godišnjaka iz Pule koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika već se udaljio.

Foto: Ilustracija  

Policija je nakon zaprimljene dojave o narušavanju javnog reda i mira,  jučer oko 22 sata u Arsenalskoj ulici u Puli, zatekla  22-godišnjaka  iz Pule koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika već se udaljio na motociklu. Bježeći od policije, 22-godišnjak je upravljajući motociklom marke Gillera, pulskih reg. oznaka  dolaskom do raskrižja Flacijusove i Dobriline  ulice prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, potom se nastavio kretati Laginjinom ulicom gdje je pretjecao osobni automobil i time ugrozio vozila iz suprotnog smjera, nakon čega je  u Zadarskoj ulici izazvao prometnu nesreću, na način da je prednjim bočnim dijelom motocikla udario u policijsko vozilo koje se kretalo u istom smjeru. Nakon prometne nesreće, 22-godišnjak se nije zaustavio nego se nastavio kretati Rižanskom ulicom, potom Santoriovom, gdje je dolaskom do raskrižja s Japodskom ulicom ponovo prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Dolaskom do kružnog toka Ulice prekomorskih brigada 22-godišnjak je izgubio  nadzor nad motociklom i udario u osobni automobil marke Citroen C2, pulskih reg. oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak iz Pule.

 U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozač i maloljetna putnica na motociklu.  

Nakon prometne nesreće, 22-godišnjak je u 23 sata uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je motociklom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i da je počinio više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama poradi čega je danas u 11 sati priveden na Prekršajni sud u Puli koji mu je rješenjem odredio kaznu zatvora u trajanju od 13 dana. 



Stranica