Uhićen zbog prisile prema službenoj osobi i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Slika /2018/apolicajac i vozilo2.jpg

Kod 26-godišnjaka su pronađeni droga i novac, a prilikom postupanja muškarac je i napao jednog od policijskih službenika

Foto: Ilustracija

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i utvrdili sumnju da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, krivotvorenje isprave i prisila prema službenoj osobi.

Muškarca se sumnjiči da je 17. ožujka oko 23 sata u Nazorovoj ulici u Puli zatečen sa motorističkom kacigom na glavi uz parkirani motocikl Aprilia riječke registracijske oznake, dok se uz njega nalazila kutija. Prilikom provjere identiteta, a na traženje policijskih službenika 26-godišnjak je skinuo kacigu i dao se u bijeg te mu je policijski službenik izrekao upozorenje i naredbu da se zaustavi. Tijekom pokušaja bijega osumnjičeni je na policijskog službenika koji se nalazio iza njega bacio kacigu koja ga je pogodila u predjelu ramena, odnosno pokušao je silom spriječiti službenu osobu u obavljanju službene radnje. Nakon što su ga sustigli, nad muškarcem su policijski službenici uporabili sredstva prisile i uhitili ga.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je na motociklu istaknuta nepripadajuća registracijska oznaka koja je oduzeta, dok se u kutiji nalazilo ukupno 189 grama marihuane, 97 grama amfetamina, 284,3 grama zasad neutvrđene bijele praškaste materije, nož, precizna digitalna vaga, škare, dva mobitela i više stotina eura.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
 

Stranica