Uhićene pijane vozačice

Slika /2018/alkohol, formula za nesreću.jpg

Policijski službenici uhitili su dvije vozačice koje su upravljale vozilima pod utjecajem alkohola i na taj način ugrožavale sigurnost prometa

Foto: Ilustracija

Porečki su policajci u utorak, 6. listopada oko 23.20 sati, prilikom kontrole prometa u Ulici Maura Gioseffia primijetili VW Golf, pulske registarske oznake, koji je krivudao po cesti. Policijski službenici su alkotestirali 28-godišnju vozačicu i utvrdili kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.66 promila, dok je njena 27-godišnja suvozačica kod sebe imala vrećicu s 1.21 gram marihuane.

Obje žene su privedene u policijsku postaju te je policija 27-godišnjakinji izdala prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Protiv 28-godišnje vozačice policija je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te joj je presudom suda određena novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Druga vozačica uhićena je na području Umaga. Naime, u srijedu, 7. listopada oko 17.50 sati, 55-godišnja državljanka Slovenije je pod utjecajem alkohola od 1.52 promila upravljala automobilom VW Polo, slovenske registarske oznake te je u Zemljoradničkoj ulici prešla na suprotnu stranu kolnika, a potom je udarila i oštetila ogradu, odnosno grmlje ispred obiteljske kuće u vlasništvu 74-godišnjakinje.

Policija je protiv vozačice podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica