Uhićeni pola sata nakon razbojništva – nadopuna događaja

Slika /2018/arena i policija2.jpg

Pulska policija je osim za kazneno djelo razbojništvo, prijavila muškarca i ženu i za kazneno djelo teške krađe.

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kaznena djela razbojništvo i teška krađa, a da je 42-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo teške krađe, kao i da je pomagala 27-godišnjaku prilikom počinjenja razbojništva.

Naime, 22. veljače oko 21.15 sati u Ciscuttijevoj ulici u Puli, 27-godišnjak je maskiran i uz prijetnju pištolja u trgovini otuđio novac od 36-godišnje djelatnice, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Policijski službenici odmah su započeli  intenzivnu potragu za počiniteljem te su oko 21.40 sati, u Teslinoj ulici, uhitili 27-godišnjaka i 42-godišnjakinju, kod kojih su pronašli predmete počinjenja kaznenog djela.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici utvrdili su kako su osumnjičeni počinili i kazneno djelo teške krađe, odnosno da su u razdoblju od 25. siječnja do 22. veljače, iz hotela u Flavijevskoj ulici, otuđili televizor, razne prehrambene i druge predmete, čime su pravnu osobu iz Pule oštetili za nekoliko tisuća kuna.
Osumnjičeni muškarac je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 23. veljače u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se protiv 42-godišnjakinje kaznena prijava podnosi u redovnom postupku.

VEZANA VIJEST: Uhićeni pola sata nakon razbojništva
 

Stranica