Uhvaćen kradljivac

Slika PU_I/policija natpis na  autu2.jpg

Foto: Ilustracija  

Djelatnici porečke, pazinske i labinske policije su  dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom s područja Poreča utvrdili osnove sumnje da je počinio 7 kaznenih djela i to 5 krađa i 2 teške krađe provaljivanjem od čega jednu u pokušaju.

Muškarca se sumnjiči da je u periodu od 21. lipnja prošle godine do 6. veljače ove  godine u turističkom naselju u Rapcu, iz mobilne kućice otuđio digitalni fotoaparat i dva mobitela. Potom je u dva navrata u  turističkom naselju  u Taru iz dvije mobilne kućice otuđio torbu s novčanikom i novcem, zlatni nakit, navigacijski uređaj te  mobitele, ručni sat i digitalni  fotoaparat. Također ga se sumnjiči da je dvije krađe počinio u  autokampu u Funtani gdje je  iz dvije mobilne kućice otuđio novac iz novčanika,  te mobitele, ručne satove, sunčane naočale i štap za pecanje. Navedenim kaznenim djelima oštetio je strane državljane za više desetaka tisuća kuna.

U području Tinjana, muškarac je   provalio  u obiteljsku kuću iz čije unutrašnjosti nije ništa otuđio jer ga je u tome spriječio vlasnik  62-godišnjak iz Tinjana.

Kazneno djelo teške krađe provaljivanjem počinio je na adresi Podupci u Poreču kada je provalio u stan 56-godišnjaka iz Poreča i iz unutrašnjosti otuđio razne predmete među kojima zlatninu i prijenosno računalo oštetivši ga za veći novčani iznos.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, muškarac je 7. veljače oko 23 sata priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica