Uhvaćeni prekršitelji glisiranja

Slika PU_I/glisiranje.jpg

Djelatnici pomorske policije su jučer, 24. srpnja provodili pojačane aktivnosti na cjelokupnom akvatoriju Istarske županije uz pojačanu koncentraciju tehnike i ljudstva na najugroženijim područjima.

Foto: Ilustracija  

Djelatnici  pomorske policije su jučer, 24. srpnja  provodili pojačane aktivnosti na cjelokupnom akvatoriju Istarske županije uz pojačanu koncentraciju tehnike i ljudstva na najugroženijim područjima.

Osim preventivnog djelovanja, pomorska policija je postupala i represivno, te je pritom utvrđen 21 prekršaj, od čega je 17 prekršaja glisiranja (5 njemačkih državljana, 4 poljska državljana, 4 nizozemska državljana, 2 austrijska državljana, 1 belgijski državljnin i 1 švicarski državljanin), 2 prekršaja zbog neposjedovanja Uvjerenja za voditelja brodice i 1 prekršaj zbog neposjedovanja dokumenta plovila kod sebe na plovilu. Od događaja nepropisnog glisiranja može se izdvojiti zaticanje 10-godišnjeg državljanina Nizozemske u glisiranju u lučici Monsena. Naime, dječaku je otac dao na korištenje plovilo, iako 10-godišnjak nema položen ispit za voditelja  brodice radi čega se protiv oca, 44-godišnjeg državljanina Nizozemske podnosi obavijest Lučkoj kapetaniji o počinjenom prekršaju.

Pojačane aktivnosti koje se provode u sklopu akcije "Sigurnost na moru" prvenstveno su  bile usmjerene prema osobama koje nedozvoljeno glisiraju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. 



Stranica