Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola

Slika PU_I/alkometar.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula su 25. rujna oko 2.15 sati u Ulici Prekomorskih brigada u Puli u prometnom prekršaju zatekli 57-godišnjaka iz Vrbanje.

Foto: Ilustracija  

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula su 25. rujna  oko 2.15 sati u Ulici Prekomorskih brigada u Puli u prometnom prekršaju zatekli 57-godišnjaka  iz Vrbanje.

Provedenim nadzorom utvrđeno je da muškarac upravlja automobilom Passat, županjskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,50 g/kg, te  da je Passatu istekla važnost prometne dozvole. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, muškarac je smješten posebnu prostorije policijske postaje.

Nakon što je pušten iz postaje, iako mu je izrečena mjera upozorenja, vozač je sjeo za upravljač automobila, pa je oko 15 sati ponovno zatečen na Medulinskoj cesti kako upravlja pod utjecajem alkohola, te je uhićen.

Muškarac će tijekom današnjeg dana biti prepraćen na nadležni prekršajni sud.

Budući već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, Policijska uprava istarska ponovno upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol,
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite,
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza,
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas,
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).


 



Stranica