Upravljao teretnim vozilom sa gotovo 2 promila

Slika /2018/alkotest.jpg

Muškarac je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran  

Foto: Ilustracija

Prometna policija je jučer oko 11 sati na kolniku Rudarske ulice u Vodnjanu zaustavila i kontrolirala 41-godišnjaka koji je upravljao teretnim automobilom pulskih registracijskih oznaka. Budući da je davao znakove alkoholne poremećenosti ponuđeno mu je alkotestiranje, kojom prilikom je očitana koncentracija od 1,93 promila.

Zbog počinjenog prekršaja muškarcu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca, dok će se po pravomoćnosti odluke o prekršaju vozaču u evidenciju upisati šest negativnih prekršajnih bodova. 

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, a temeljem pravne posljedice pravomoćne osude vozača motornog vozila, Postaja prometne policije Pula-Pola je u dosadašnjem razdoblju 2024. pokrenula postupak ukidanja i oduzimanja 62 vozačke dozvole vozačima koji su u razdoblju od dvije godine prikupili devet negativnih prekršajnih bodova (mladi vozači), odnosno vozačima koji su u razdoblju od dvije godine prikupili 12 negativnih prekršajnih bodova.

Oni kojima je vozačka dozvola ukinuta vozački ispit mogu polagati ponovno nakon provedenog postupka osposobljavanja kandidata za vozače, ali tek nakon proteka dvije godine od izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole.

Stanje svojih negativnih prekršajnih bodova vozači mogu provjeriti osobno dolaskom u policijsku postaju ili putem izbornika na mrežnim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova pod naslovom „Kutak za vozače“.

Budite odgovorni jer poštujući prometne propise čuvate svoj život, živote svojih suputnika i živote ostalih sudionika u prometu.
 

Priopćenja