Uručena prigodna nagrada za skupinu policijskih službenika

Slika PU_I/prigodna nagrada MUP-a.JPG

Danas je u prostorijama Policijske uprave istarske, na kolegiju rukovoditelja ustrojstvenih jedinica, načelnik uprave g. Mladen Blašković uručio prigodnu nagradu MUP-a za skupinu policijskih službenika.

Foto: PU istarska  

 

Danas je u prostorijama Policijske uprave istarske, na kolegiju rukovoditelja ustrojstvenih jedinica, načelnik uprave g. Mladen Blašković uručio prigodnu nagradu MUP-a za skupinu policijskih službenika.

Naime, šestero policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske nagrađeno je za uspješne rezultate u sprječavanju i otkrivanju kaznenih djela teških krađa motornih vozila visoke klase, za što su 21. prosinca 2011. godine uhićene i kazneno prijavljene tri osobe.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta kontinuiranim i analitičkim praćenjem kriminaliteta teških krađa motornih vozila visoke klase, prikupili  su operativna saznanja, koja su ukazivala da se više osoba sa područja Policijske uprave istarske bavi teškim krađama motornih vozila te njihovim krijumčarenjem u druge zemlje.

Provedenim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su tri osobe u razdoblju od 11.04.2011. do 22.09.2011. godine počinili sedam kaznenih djela teških krađa motornih vozila visoke klase, na način da su  u vozila ulazili lomljenjem trokutastog stakla na zadnjim vratima ili lomljenjem brave na vozačevim vratima te su specijalnim elektroničkim alatom provaljivali kodnu zaštitu. Ukradena vozila bi potom sakrivali na mjestima gdje se takva vozila uobičajeno susreću (parkirališta hotela, turističkih naselja, marina i sl.) te bi na njih ostavljali nepripadajuće strane registarske pločice, učestalo bi ih obilazili, a u međuvremenu bi tražili kupce putem poznanstava iz Poljske Rusije, Ukrajine, Srbije i Hrvatske.

Svakako je potrebno naglasiti da su sva otuđena vozila po djelatnicima Odjela organiziranog kriminaliteta pronađena i vraćena vlasnicima.   

Policijski službenici nagrađeni su budući je ova operativna akcija provedena vrlo stručno i profesionalno te uz njihovu veliku požrtvovnost, spretnost, hrabrost i stručnost, pri čemu su postignuti izuzetni rezultati u otkrivanju počinitelja kaznenih djela teških krađa motornih vozila visoke klase, što je u javnosti imalo pozitivnog odjeka, izazvalo poštovanje, divljenje i povjerenje, čime je ukupna služba, čiji su oni predstavnici, dobila na značaju i kvaliteti rada.

 

                                                              



Stranica