Uspješna i sigurna turistička sezona 2012.

Slika PU_I/vijesti/2012/koelgij načelnika 18.09.2012. (2).JPG

Na jučerašnjem kolegiju načelnika Policijske uprave istarske, analizirano je stanje sigurnosti na području policijske uprave u posljednjih osam mjeseci, s posebnim naglaskom na stanje sigurnosti za vrijeme turističke sezone.

Foto: PU istarska

Na jučerašnjem kolegiju načelnika Policijske uprave istarske, analizirano je stanje sigurnosti na području policijske uprave u posljednjih osam mjeseci, s posebnim naglaskom na stanje sigurnosti za vrijeme turističke sezone.

''Turizam je jedna od najznačajnijih gospodarskih grana na području Istarske županije. Uz turizam je usko povezano i pitanje sigurnosti jer osim prirodnih ljepota, blizine i gostoljubivosti domaćina, prilikom odabira destinacije za odmor, turisti vode računa i o sigurnosti njihovog odredišta. Upravo je stoga Policijska uprava istarska kao prioritet u postupanju tijekom ljetnih mjeseci postavila sigurnost naših posjetitelja, ali i svih građana Istarske županije. Stoga mi je osobito drago da mogu zaključiti kako su naši napori po tom pitanju urodili plodom te kako je stanje sigurnosti na području policijske uprave tijekom trajanja turističke sezone bilo na visokoj razini'' rekao je načelnik Policijske uprave istarske Mladen Blašković.

Na kolegiju je naglašeno kako je nastavljen pozitivan trend po pitanju sigurnosti cestovnog prometa pa je tako broj poginulih u prometnim nesrećama iz godine u godinu sve manji. Također je zabilježeno i zadovoljavajuće stanje u svezi brojnih javnih okupljanja i manifestacija na području Istre. Iako je broj posjetitelja na takvim događajima bio znatan, istarska je policija uspjela osigurati visok standard sigurnosti za sve građane i turiste koji su ih posjetili, tako da nisu evidentirani događaji koji bi značajnije ugrozili stanje sigurnosti. Što se tiče stanja na granici, iako je zabilježeno povećanje broja putnika, na graničnim prijelazima stanje je proteklo očekivano, bez nekih većih zastoja ili gužvi.

''Iskoristio bih ovu priliku i zahvalio svim policijskim službenicima koji su tijekom ovih ljetnih mjeseci radili predano i profesionalno svoj posao, a zahvaljujući kojima smo i postigli ovakve zavidne rezultate. Osim požrtvovnog rada policijskih službenika, dobri rezultati posljedica su i dobre suradnje sa građanima, lokalnom upravom i samoupravom te svim drugim subjektima s kojima Policijska uprava istarska surađuje na pitanju sigurnosti, a pogotovo s Turističkom zajednicom Istarske županije, s kojima smo provodili i zajedničke projekte u cilju podizanja sigurnosnog standarda građana i turista'' zaključio je načelnik Blašković.

  



Stranica