Uspješno završen UNPOC Croatia 2013

Slika PU_I/vijesti/2013/unpoc zatvraanje.JPG

Foto:PU istarska

Svečanom podjelom certifikata, danas je u Valbandonu završio osmi po redu međunarodni tečaj za policijske službenike koji se upućuju u mirovne misije ''UNPOC Croatia 2013'' (United Nations Police Officers Course).

Tečaj, koji je trajao od 23. rujna, uspješno su završili svi polaznici, njih 22, a osim predstavnika hrvatske vojske i policije, na tečaju su sudjelovali i policijski službenici iz Turske, Češke, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i s Haitija. Tečaj je u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj (UNDP) organizirala i provela Služba za mirovne misije i policijske časnike za vezu Ministarstva unutarnjih poslova. Osim nacionalne pripadnosti polaznika tečaja, međunarodni aspekt vidljiv je i u činjenici da su njegovu kvalitetu prepoznale i brojne europske zemlje, koje iz godine u godinu upućuju na tečaj i svoje instruktore. Ove su godine, uz predavače iz Hrvatske, na tečaju sudjelovali i predavači iz Njemačke, Norveške, Austrije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Svečanoj ceremoniji zatvaranja tečaja nazočili su predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, i to načelnik Samostalnog Sektora za europske integracije i međunarodne poslove Stellan Petrić te ovlaštena za obavljanje poslova Službe za mirovne misije i policijske časnike za vezu Lidija Werhas. U ime ministra unutarnjih poslova, načelnik Petrić čestitao je polaznicima na uspješno završenom tečaju te im je zaželio puno sreće u budućim mirovnim misijama. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske je kroz ovaj tečaj osposobilo oko 160 službenika za sudjelovanje u mirovnim misijama, a osim pripadnika hrvatske vojske i policije, tečaj su tijekom godina završili i policijski službenici zemalja Jugoistočne Europe, Izraela, Iraka, Malavija, Norveške, Švedske, Slovačke, Slovenije, Ugande, Jemena te sada, po prvi puta, i policijski službenici iz Češke, Turske i Haitija. Uz čestitke i zahvale svim sudionicima, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova te koordinatorica tečaja Tihana Kozlica i glavni instruktor tečaja Dalibor Franulović, podijelili su certifikate svim polaznicima, a sudionici tečaja su kroz kratku prezentaciju pogledali i presjek događanja kroz posljednja dva tjedna.   



Stranica