Utopio se tijekom ronjenja

Slika PU_I/vijesti/2012/ronioci.jpg

Jučer se u jutarnjim satima tijekom ronjenja na području Funtane utopio 22-godišnji mladić iz Novigrada.

Foto: Ilustracija 

Jučer se u jutarnjim satima tijekom ronjenja na području Funtane utopio 22-godišnji mladić iz Novigrada.

Provedenim policijskim izvidima utvrđeno je kako je 22-godišnjak oko 7,20 sati došao s 30-godišnjakom u čamcu na poziciju mjesta tzv. Plićina gljiva, na dvije nautičke milje od obližnjeg kampa. Mladić je u ronilačkoj opremi skočio u more kako bi ronio na dah, no nakon što je nekoliko puta zaronio, više se nije pojavljivao na površini. Na mjesto događaja odmah su se uputili policijski službenici i djelatnici Lučke kapetanije, a angažirani su i članovi ronilačkog kluba iz Poreča, koji su tijelo mladića pronašli na dubini od 24 metra.

Na mjesto događaja izašla je i mrtvozornica, koja je utvrdila kako na tijelu nema tragova nasilja te da je smrt nastupila uslijed utapanja. Obdukcija nije naložena, a o događaju se podnosi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Policijska uprava istarska apelira na građane i turiste koji kreću na ronjenje da vode računa o svojoj sigurnosti te da prije urona budu svjesni svojih psihofizičkih mogućnosti, kao i da u slučaju ronjenja s bocama, prije ulaska u more provjere njihovu tehničku ispravnost. Preporučamo roniocima da se prilikom organiziranog ronjenja ne izdvajaju iz grupe i da uvijek budu u vizualnom kontaktu s voditeljem ronjenja. Ujedno podsjećamo da sve osobe koje obavljaju neku aktivnost pod morem (i ronjenje na dah) moraju za vrijeme ronjenja po morskoj površini za sobom povlačiti žuti ili narančasti balon, čiji promjer ne smije biti manji od 30 centimetara.



Stranica