Utrka povodom Dana ružičastih majica

Slika /2023/drm3.JPG

U cilju povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja policijski službenici trčat će zajedno s učenicima petih razreda u ružičastim majicama

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska i Grad Pula će i ove godine na prigodan način revijalnom utrkom pod nazivom ''Trkom protiv nasilja'' obilježiti Dan ružičastih majica.

U svijetu se već tradicionalno posljednje srijede u veljači, u cilju povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja, obilježava Dan ružičastih majica, koji se od 2017. godine u Hrvatskoj obilježava i kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Utrka će se održati u srijedu, 28. veljače, s početkom u 12 sati na području centra Pule, a u njoj će sudjelovati policijski službenici i učenici petih razreda pulskih osnovnih škola. Sudionici utrke nosit će ružičaste majice s prigodnim logom u znak podrške borbi protiv vršnjačkog nasilja.

Program počinje u 11.45 sati na Trgu Portarata, a utrka se održava na slijedećoj trasi: Trg Portarata - Giardini - Istarska ulica - Amfiteatarska ulica - Carrarina ulica - Giardini - Trg Portarata.

Budući da će za vrijeme održavanja utrke te neposredno prije i nakon nje, odnosno najduže u vremenu od 11.30 do 12.30 sati, u navedenim ulicama biti zatvoren promet, pozivamo građane na razumijevanje te da koriste alternativne prometne pravce.
 

Najave