Uznemiravali goste auto kampa

Slika PU_I/auto_policija.jpg

Postupajući po dojavi zaštitara, rovinjska je policija utvrdila kako su jučer oko 3,15 sati, dvojica državljana Austrije u dobi od 24 i 29 godina, u auto kampu na području Bala, narušavali javni red i mir na naročito drzak način.

Foto: PU istarska  

Postupajući po dojavi zaštitara, rovinjska je policija utvrdila kako su jučer oko 3,15 sati, dvojica državljana Austrije u dobi od 24 i 29 godina, u auto kampu na području Bala, narušavali javni red i mir na naročito drzak način.

Austrijanci su tijekom noći vikali i razbijali u kampu pa su tako na jednoj parceli razbili plastični stolić, dok su na drugoj uznemiravali državljanina Slovenije, također gosta kampa. Zaštitari su pokušali provjeriti identitet osoba koje su narušavale javni red i mir, no Austrijanci su im odbili dati svoje podatke, a s protupravnim su ponašanjem nastavili i po dolasku policijskih službenika, radi čega su uhićeni i dovedeni u prostorije policijske postaje.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dvojica Austrijanaca  su tijekom jučerašnjeg dana dovedeni na Prekršajni sud u Rovinju, gdje je svakom izrečena novčana kazna od 3.700 kuna, ali i zaštitna mjera protjerivanja stranca iz Republike Hrvatske u trajanju od jedne godine.



Stranica