Velika posjećenost policijskih info punktova u Novigradu i Medulinu

Slika PU_I/info punkt AC Mareda.jpg

Foto: Ilustracija  

U nastavku provođenja pod komponente projekta „Sigurnost u turističkoj sezoni“ policijski službenici Odsjeka za prevenciju i policijskih postaja Pula i Umag, te strani policijski službenici iz Italije, Austrije i Slovenije, koji se u sklopu projekta Međunarodne policijske suradnje nalaze na ispomoći u PU istarskoj, su proveli info punktove u AC Mareda u Novigradu dana 14. kolovoza  i u Medulinu 17. kolovoza 2012. godine.

Novigradski kamp prepun turista iz R Slovenije pokazao se kao odlično mjesto za rad slovenskog policijskog službenika Boštjana Pantnera, koji je u dva sata provođenja info punkta imao pune ruke posla podjelom savjeta i letaka slovenskim državljanima o samo zaštitnom ponašanju. Za to vrijeme austrijski policijski službenik Mark Frank je zajedno sa hrvatskim kolegom odradio ophodnju u obližnjem „Austrijskom selu“, gdje su ga njegovi sunarodnjaci dočekali s oduševljenjem i puno pitanja.

Patrizia Spadini, talijanska policijska službenica, koja je sa hrvatskim kolegama iz Policijske postaje Pula odradila info punkt u Medulinu, nije mogla odoljeti molbi talijanskih mališana za zajedničkom fotografijom. Čak i prilikom fotografiranja i ugodnih razgovora sa svojim sunarodnjacima, građane se na ležeran način savjetuje o samo zaštitnom ponašanju prilikom ostavljanja njihovih apartmana, osobnih automobila i bicikala makar i na „5 minuta“, jer upravo se neželjene posljedice i događaju u tim kratkim trenutcima nesmotrenosti.

Sljedeći, ujedno i posljednji info punkt u ovoj turističkoj sezoni, održava se danas 21. kolovoza u AC Bijela uvala i AC Zelena laguna u Poreču od 9 do 12 sati.



Stranica