VIDEO: Interventni policajac u službi mladih sportaša

  • Slika /2023/pero1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenik u svoje slobodno vrijeme posvetio se kvalitetnom razvoju mladih sportaša, prenoseći im svoje znanje i iskustvo  

Video i foto: PU istarska/MedVid produkcija

Voditelj programa specijalističke obuke u Interventnoj jedinici policije Pula Pero Vuletić od svoje devete godine trenira karate. Zajedno s prijateljima iz ulice u rodnom Đakovu odlučio je započeti s treninzima 1993. godine, a od tada pa do danas sudjelovao je na više županijskih, regionalnih i državnih natjecanja te je osvojio brojna odličja i priznanja. Od 2001. godine nositelj je crnog pojasa I. dan, a kako je svoje znanje želio prenijeti i drugima, već nekoliko godina trener je svih dobnih skupina, od djece do seniora, u karate klubu CBS Pula.

''Karate je sport koji se počinje trenirati od najranije dobi. To je prvenstveno borilačka vještina, no učenjem i treniranjem tog sporta ne razvijaju se samo motoričke sposobnosti, već se djeca uče samopoštovanju i poštivanju drugih. Lakše se socijaliziraju, jačaju svoju osobnost,  razviju radne navike i samodisciplinu te volim reći da je to sport koji jača tijelo, ali i duh pojedinca'' pojasnio je policijski službenik. Mišljenja sam tako da i policijski službenici, uz zavidnu fizičku pripremu, moraju biti i jaki duhom, odnosno posjedovati plemenite ljudske vrijednosti i visoki stupanj moralnog integriteta. Socijalna komponenta je tu najbitnija, s obzirom da je temelj posla rad s ljudima i pomaganje'', ispričao je policijski službenik.



Pero se odlučio u svoje slobodno vrijeme uključiti u lokalnu zajednicu i posvetiti se kvalitetnom razvoju mladih, prenoseći svoje znanje i iskustvo, na inicijativu aktualnog glavnog trenera muške seniorske karate reprezentacije Hrvatske Dubravka Koleca. U tom kontekstu, završio je Kineziološki fakultet, smjer kondicijska priprema sportaša, a navodi kako mu prvenstveni cilj kroz treninge koje provodi u Interventnoj jedinici policije tijekom radnog dana, ali i u grupama unutar kluba, nije stvoriti prvake u karateu, već odgovorne ljude i pobjednike u životu.

''Rad s najmlađom skupinom posebno me uveseljava jer se radi o djeci koja pozorno slušaju što im se govori i pokazuje na treningu. Kad vidim njihove osmjehe ili dobijem zagrljaj nakon dobro odrađenog treninga, znam da sam na pravom putu i da s njima radim dobro i ispravno'' zaključio je Pero i rekao kako mu takvi mali znakovi dječjeg veselja daju dodatnu motivaciju i poticaj da svoj trenerski posao obavlja još bolje.

Pero je jedan sasvim običan policajac koji voli svoj posao, pogotovo iz razloga što se tijekom svog radnog dana može baviti onim što ga zanima. Ako i tebe privlače borilačke vještine i rukovanje oružjem te želiš brinuti za slabije i pomagati ljudima, prijavi se na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova. Postani policajac! Postani policajka!
 

Stranica