VIDEO: Održana humanitarna utrka 2. Memorijal Ivana Todorića

  • Slika /2022/MIT1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Organizatori zahvaljuju svima koji su sudjelovali i pomogli radu Zaklade policijske solidarnosti te koji su svojim dolaskom odali počast Ivanu Todoriću - dobrom čovjeku, policajcu, prijatelju, bratu i sinu

Foto: PU istarska

U sportskom duhu, kroz zabavu, smijeh i druženje, u Valbandonu se danas oko 200 sudionika humanitarne utrke i njihovih navijača prisjetilo tragično stradalog policijskog službenika Ivana Todorića. Ivan je bio djelatnik Policijske postaje Pula-Pola koji je prije četiri godine, 22. rujna, stradao u prometnoj nesreći prilikom dolaska na posao. Stradao je u policijskoj odori uz koju je, kao policijsko dijete, odrastao i koju je ponosno nosio.

Trkači su se natjecali u kategorijama građana i policije, a najviše njih odlučilo je iskušati svoje trkačke sposobnosti na dužoj stazi od 11.300 metara. Za one koji više vole kraće staze ili su jednostavno željeli prošetati, organizatori su pripremili i utrku dužine od 2.209 metara, koja se referirala na datum Ivanove pogibije.

Sudionici obje utrke krenuli su od bivšeg policijskog kampa u Valbandonu te su se spustili prema obali mora, odakle su šetnicom nastavili preko Hidrobaze. Sudionici rekreativne utrke vratili su se nazad istim putem, dok su sudionici glavne utrke nakon lučice nastavili cestom do tvrđave Punta Christo. Put ih je vodio kroz kamenolom, a potom u šumu sve do tvrđave Monto Grosso, uvale Zonka  i obalne bitnice Valmaggiore, nakon čega su se šumskim puteljcima vratili do lučice Štinjan i nazad cestom prema Puntiželi i kampu u Valbandonu.



Trkači su se natjecali u kategoriji građana i policije, a startala su 172 trkača. Najbolji na kraćoj stazi u kategoriji građana bili su Luka Kljajić i Andrea Stojšić, dok su u kategoriji policije slavili Mateja Tomić i Emir Jakupović. Na dužoj stazi u kategoriji građana najbolji rezultat ostvarili su Matija Lisec i Mateja Pančelat, dok su u kategoriji policije najbolji bili Nives Šimić i Renato Sertić. Nagrade najboljim trkačima uručili su Ivanov otac Zlatko Todorić, upraviteljica Zaklade policijske solidarnosti Davorka Martinjak, zamjenik načelnika Policijske uprave istarske Božo Kirin, načelnik Policijske postaje Pula-Pola Vjekoslav Vukšić i direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.  ''Ivan je od mene naslijedio ljubav prema hrani, prema sportu, ali i prema policijskom poslu. Volio se i šaliti pa je i u tome bio na mene, kao što znate. Hvala vam svima što ste odvojili svoje vrijeme i što ste se na ovaj način prisjetili Ivana'', rekao je Zlatko Todorić, dok je upraviteljica Zaklade policijske solidarnosti istaknula kako je ovom humanitarnom utrkom do sada prikupljeno preko 11.000 kuna. Uplate i dalje stižu te će konačan iznos prikupljenih sredstava biti poznat sljedećeg tjedna.



Humanitarnu utrku 2. Memorijal Ivana Todorića organizirali su Policijska uprava istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule, povodom Dana policije i četvrte godišnjice smrti policijskog službenika Ivana Todorića, kako bi se obilježilo sjećanje na stradalog Ivana i promovirali zdravi stilovi života, odnosno sportsko-rekreativne aktivnosti. Utrka je ujedno imala i humanitarni karakter, s obzirom da su organizatori sav novac od kotizacija donirali Zakladi policijske solidarnosti koja brine o policijskim službenicima u potrebi. Svoj doprinos organizaciji utrke dali su i Radio Pula, Hrvatsko društvo skladatelja (ZAMP), Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Klub brdskog biciklizma i ekstremnih sportova Adrenalina, Zbor atletskih sudaca Istre, BiteMe Nutrition, Radenska Adriatic, Jamnica, Brionka, Pekara OŠO, Jedinstvo Labin, Ljekarna Vanja Lisjak, BIPA i brojni volonteri bez kojih organizacija utrke ne bi bila moguća.

Trkači svoje rezultate mogu provjeriti na poveznici 2. Memorijal Ivana Todorića, a prvo troje plasiranih po kategorijama bili su:
 
Utrka 2.209 metara – građani muškarci
1. Luka Kljajić (AK Istra Pula)
2. Adriann Jakupović (OŠ Vidikovac Pula)
3. Marino Fabris (Judo klub Uchimata)
 
Utrka 2.209 metara – građani žene
1. Andrea Stojšić (AK Istra Pula)
2. Kristina Karlović (Ind)
3. Snježana Brščić (DSR Run&Fun)
 
Utrka 2.209 metara – policija muškarci
1. Emir Jakupović (PU istarska)
2. Ivan Abramović (PU istarska)
3. Faruk Grbić (PU karlovačka)
 
Utrka 2.209 metara – policija žene
1. Mateja Tomić (Policijska akademija)
2. Daniela Žibert (PU istarska)
3. Suzana Sokač (PU istarska)
 
Utrka 11.300 metara – građani muškarci
1. Matija Lisec (SRK Running Fox)
2. Marko Jelić (David Crockett Adventure Team)
3. Marijan Dželalija (SRK Running Fox)
 
Utrka 11.300 metara – građani žene
1. Mateja Pančelat (SRK Running Fox)
2. Sanja Komlenic (Ind)
3. Dijana Kovačević (ISTRun)
 
Utrka 11.300 metara – policija muškarci
1. Renato Sertić (PU ličko-senjska)
2. Roman Maglić (PU karlovačka)
3. Milan Starčević (PU ličko-senjska)
 
Utrka 11.300 metara – policija žene
1. Nives Šimić (PU zagrebačka)
2. Nataša Rogić (PU istarska)
3. Renata Dobrec (PU primorsko-goranska)
 
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pomogli radu Zaklade policijske solidarnosti te koji su svojim dolaskom odali počast Ivanu Todoriću - dobrom čovjeku, policajcu, prijatelju, bratu i sinu. Hvala vam!


 

Stranica