VIDEO: Pogledajte je li policijska škola za vas

Slika /2022/postani policajac.srednja škola.jpg

Požurite s prijavama jer je natječaj za upis u III. razred Policijske škole ''Josip Jović'' otvoren samo do 1. kolovoza

Foto: Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova ima otvorena dva natječaja, kojima se traže buduće policajke i policajci, a jedan od njih otvoren je još desetak dana.

Naime, do 1. kolovoza na natječaj za upis u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''  mogu se javiti srednjoškolci koji imaju završen drugi razred srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 za školu u četverogodišnjem trajanju. Kandidati trebaju biti hrvatski državljani i mlađi od 19 godina na dan početka školovanja. Trebaju imati najmanje dobar opći uspjeh u prethodnim razredima i biti uzornog vladanja. Također trebaju imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost te ispunjavati propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti. Moraju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe i ne smiju biti članovi neke političke stranke.



Policijska škola ''Josip Jović'' upisat će 100 najboljih kandidata za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova te 25 učenika i učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave.

Želiš postati policijski službenik? Provjeri je li policijska škola baš za tebe.



Pogledaj i kako izgleda jedan dan na školovanju.



Pozivamo sve zainteresirane da se detaljno upoznaju s uvjetima natječaja za upis učenika u III. razred policijske škole.

Također podsjećamo da je u tijeku i natječaj za upis u program za obrazovanje odraslih za zanimanje policajac/policajka, koji je otvoren do 15. kolovoza, a na njega se mogu javiti kandidati do 28 godina.
 
 

Stranica