''Vidi i klikni'' u Barbanu

Slika PU_I/vijesti/2015/edukacija djece u Barbanu3.jpg

Foto: PU istarska  

Djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola nastavili su s provođenjem preventivnih aktivnosti i edukacijom najmlađih sudionika u prometu pa su tako jučer, u Osnovnoj školi u Barbanu, sudjelovali u akciji ''Vidi i klikni''. Akciju je, u suradnji s HAK-om, organizirao AK Pula-Rovinj, a u njoj je sudjelovalo 36 učenika prvih i drugih razreda te 19 polaznika dječjeg vrtića Barban.

Riječ je o interaktivnoj radionici, kroz koju su policijski službenici i djelatnici auto kluba educirali i upoznali djecu o tome kako sigurno sudjelovati u prometu. Vrlo je važno da djeca na prometnici poznaju prometna pravila i propise  te da se odgovorno ponašaju u vozilu i izvan  njega, kao i da znaju prepoznati opasnosti u prometu. Kako bi se djeci dočarale prometne situacije, u dvorani osnovne škole organizirana je igraonicu s postavljenim elektro-autićima na prigodnom prometnom poligonu. U tom praktičnom dijelu,  djeca su svladavala  elemente sigurnog prelaska ceste preko pješačkog prijelaza sa i bez semafora za pješake, prelazak preko neobilježenog pješačkog prijelaza te pravilno ponašanje u automobilu,  odnosno korištenja autosjedalice i sigurnosnog pojasa.

Policijski službenici i u narednom će razdoblju nastaviti s provođenjem ovakvih i sličnih preventivnih aktivnosti, a sve u cilju zaštite najmlađih sudionika u prometu.



Stranica