Policija na dječjoj biciklijadi brinula o sigurnosti

Slika /2024/biciklijada2.jpg

Policijski službenici pobrinuli su se za sigurnost djece, a za svoj doprinos dobili su i zahvalnicu

Foto: Ilustracija

U utorak, 30. travnja, Dječji vrtić Bubamara Ližnjan organizirao je svoju tradicionalnu biciklijadu u cilju promicanja zdravog načina života među najmlađima kroz sportske aktivnosti. Na biciklijadi je sudjelovalo oko 150 vrtićke djece s područja Šišana, Ližnjana, Medulina, Premanture i Pule, a o njihovoj sigurnosti brinuli su policijski službenici.

Djeca su odvozila stazu u dužini od oko tri kilometra od vrtića u Šišan do bivše vojarne, gdje je održano druženje i poligon sigurne vožnje.



Prometna policija za sudionike biciklijade pripremila je prigodne poklone i osiguravala vožnju mališana, a kada su pristigli na svoje odredište, policijska službenica Postaje prometne policije Pula-Pola Gordana Kliman Grabar i policijska službenica Postaje pomorske i aerodromske policije Pula-Pola Nikolina Novogradac održale su predavanja o sigurnosti. Djecu, njihove roditelje i odgajatelje podsjetila su na pravila sigurne vožnje biciklima i romobilima te pravila prijevoza djece u osobnim automobilima, a za svoj doprinos manifestaciji Policijska uprava istarska dobila je i prigodnu zahvalnicu.      
 

Pisane vijesti