Policijski službenici promovirali kampanju ''Postani policajac/policajka'' na atletskom prvenstvu

  • Slika /2024/atletika .jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Mlade atletičare pozdravio je načelnik Policijske akademije Josip Ćelić

Foto: PU istarska
 
SRC Veruda je u posljednja dva dana bio poprište Državnog prvenstva školskih sportskih društava u atletici za osnovne i srednje škole koje se odvijalo u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza. To je bila prava prigoda da se sportašima u nastajanju promovira policijski poziv, koji traži dobru fizičku i psihičku spremu.
 
Na edukativnom info punktu kroz materijale kampanje ''Postani policajac/policajka'' mladi su imali priliku razgovarati s policijskim službenicima, ali i upoznati važnost zdravih stilova života te saznati na koji način se postaje policajac. Gotovo 1000 sudionika spremnih za nove sportske pobjede preplavio je stadion kroz ova dva dana, a uzbuđenje i trema takmičara prije samog natjecanja bila je gotovo opipljiva. Nakon takmičenja natjecatelji su se upućivali prema policijskom info punktu kako bi u opuštenom i ugodnom okruženju saznali više o zanimanju policajac.
 
Osnovnoškolci, još uvijek neodlučni u izboru zanimanja kojim će se baviti u životu, htjeli su doznati najzanimljivije priče iz policijskog posla, situacije u kojima su policajci uporabljivali sredstva prisile te poslove kojim se mogu kroz policijsko zanimanje baviti. Srednjoškolci su pak htjeli doznati na koji način mogu spajati policijski posao i sport, koje su im mogućnosti daljnjeg obrazovanja i napredovanja kroz službu.
 
Važnost ovog događaja prepoznao je i načelnik Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik" Josip Ćelić koji je posjetio događaj zajedno sa svojim suradnicima, zamjenicom načelnika Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik" Mirjanom Abramović i voditeljem službe za policijski trening, koja se na akademiji bavi sportom, Mariom Culejem.

U kratkom obraćanju sudionicima, poručio je kako je bavljenje sportom najbolja priprema za sve životne izazove te kako pobjede i porazi pridonose stvaranju karaktera. Uspoređujući sportaše sa policijskim službenikom, zaključio je da sportaš svakodnevno trenira za sportsko natjecanje, dok policijski službenik trenira kako bi uz visoki nivo psihofizičke spreme mogao obaviti sve zahtjevne zadaće koje policijski posao pred njega postavi. „Drago mi je da mogu istaknuti kako na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" imamo i vrhunskog atletičara, bacača kladiva Matiju Gregurića. Matija je bio polaznik Policijske škole "Josip Jović", koji poslovne obveze odlično usklađuje sa sportskim te se nakon sudjelovanja na brojnim prvenstvima upravo bori sa plasman na olimpijske igre u Parizu 2024. godine“.
 
Pozvavši sve mlade sportaše koje to interesira da se prijave na natječaj i postanu policajci, zaključio je kako Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik" ponosno stoji iza profesionalnih sportaša i pruža im sve adekvatne uvjete za daljnji razvoj kako u profesionalnoj, tako i u sportskoj karijeri.

Stranica