Vikend u Istri s težim posljedicama u prometu

Slika /2018/prometna nesreća5.jpg

Policijski službenici su tijekom vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda od 21. do 23. srpnja je na području PU istarske evidentirano 17 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s poginulim osobama, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom. U  prometnim nesrećama smrtno su stradale dvije osobe,  jedna je osoba teško, a osam lakše ozlijeđeno.
 
Alkohol je kao uzrok evidentiran u četiri prometne nesreće.
 
Utvrđeno je 266 prekršaj, od kojih izdvajamo:
 
  • nepropisna brzina – 55 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 37 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 19 prekršaja,
  • odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti alkohola ili droga – 4 prekršaja,
  • upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje – 3 prekršaja,
  • upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom – 2 prekršaj,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 26 prekršaja,
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 6 prekršaja
  • ostali prekršaji – 114 prekršaja
 
 
Kontrolirano je ukupno 542 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 28 vozača i šest vozila.
 
Događaji koje izdvajamo:
 
U petak oko 19,50 sati, 20-godišnjakinja je kolnikom autoceste A 9, (Vodnjan sjever-jug) upravljala automobilom, pulske registracijske oznake, brzinom od 184 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h. Zbog počinjenih prekršaja vozačici je izrečena novčana kazna u iznosu od 660 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U subotu oko 19,30 sati policija je zaustavila 30-godišnjeg slovenskog državljanina koji je kolnikom A 9 (Nova Vas – Limska draga), vozio brzinom od 211 km/h .
Zbog počinjenih prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od  mjesec dana.
 
Postupajući po dojavi građana da osoba krivuda po kolniku, pulska prometna policija je u subotu oko 22,20 sati u Smareglinoj ulici u Puli zaustavila 48-godišnjaka. Utvrđeno je da vozač  upravlja  automobilom pod utjecajem alkohola od 2,26 promila te je isključen iz prometa.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Noćas oko 2,16 sati prometna policija u Marulićevoj ulici zaustavila 38-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,98 promila upravljao motociklom, pulske registracijske oznake. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj 38-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „AM“ kategorije u trajanju od šest mjeseci
 
 
 
 

Priopćenja