Višestruki prekršitelji u prometu završili u zatvoru

Slika PU_I/policajac piše kaznuw.jpg

Zbog ponavljanja činjenja prometnih prekršaja 25-godišnjaku iz Nove Gradiške i 43-godišnjaku iz Fažane, određeno je zadržavanje u zatvoru.

Foto: PU istarska

Zbog ponavljanja činjenja prometnih prekršaja, jučer, 28. studenoga,  je 25-godišnjaku iz Nove Gradiške i 43-godišnjaku iz Fažane, određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od po 5 dana.

Naime, policijski službenici Postaje prometne policije Pula su jučer  na kolniku državne ceste D21, zaustavili teretno  vozilo marke Iveco, dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak. Izvršenim provjerama, utvrđeno je kako muškarac upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita B kategorije. 

Nadalje, policijski službenici Postaje prometne policije Pula su jučer na kolniku ulice 119. Brigade zaustavili vozilo marke Opel, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 43-godišnjak. Izvršenim provjerama, također je utvrđeno kako muškarac upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita B kategorije. 

Budući da su i 25-godišnjak i 43-godišnjak počinitelji težih prometnih prekršaja u povratku, koji uporno krše prometne propise pa su  tako u više navrata zatečeni u činjenju najtežih prometnih prekršaja,  a postojala je sumnja da će i nastaviti s vožnjom, obojica su  uhićeni temeljem odredbi članka 134. Prekršajnog zakona.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 25-godišnjaku  je na Prekršajnom sudu u Puli, određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 5 dana, dok je također i 43-godišnjaku određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 5 dana.

 



 



Stranica