Vozili s preko dva promila pa prenoćili u policijskoj postaji

Slika /2018/alkohol, formula za nesreću.jpg

Policijski službenici su i proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 3. do 5. prosinca, na području Policijske uprave istarske evidentirano je osam prometnih nesreća. Sve nesreće bile su samo s materijalnom štetom, a u jednoj nesreći vozač je bio pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali 418 vozača te su iz prometa isključili 15 vozača i osam vozila. Utvrđeno je 224 prekršaja, od kojih:
 
  • nepropisna brzina – 96 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 39 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 14 prekršaja
  • nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje – 16 prekršaja
  • ostali prekršaji – 59 prekršaja
 
Pulska je policija 4. prosinca oko 00.15 sati u Ulici Olge Ban u Puli zaustavila 28-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je upravljao automobilom Škoda, pulske registracijske oznake. Budući da je iz ponašanja vozača bilo vidljivo kako je pod utjecajem alkohola, policijski službenici su ga alkotestirali i utvrdili kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2.15 promila. Kako je postojala bojazan da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici odredili su mu smještaj u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Smještaj u policijskim prostorijama određen je i 46-godišnjakinji koju su policijski službenici zaustavili 4. prosinca oko 22.30 sati na pulskoj rivi. Vozačica je upravljala automobilom Opel, požeške registracijske oznake, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je sudjelovala u prometu pod utjecajem alkohola od 2.40 promila.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 28-godišnjaku i 46-godišnjakinji izrečene su novčane kazne od 10.000 kuna.
 

Stranica