Vozio neregistrirani auto s 2.25 promila

Slika /2018/arena i palica.jpg

Policijski službenici su i ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća, odnosno stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 4. do 6. prosinca, na području PU istarske evidentirane su tr prometne nesreće s materijalnom štetom. Utjecaj alkohola evidentiran je u jednoj prometnoj nesreći.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 340 vozača, a iz prometa su isključili 11 vozača i šest vozila. Utvrđen je 161 prekršaj, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 58 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 16 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 8 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 40 prekršaja
  • ostali prekršaji – 31 prekršaj

Pulska prometna policija je 5. prosinca oko 9.10 sati u Ulici Munida u Medulinu zaustavila automobil Lancia, bez registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.25 promila upravljao 62-godišnjak. Vozač je zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja isključen iz prometa te zadržan u policijskoj postaji do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica