Vozio pijan i bez kacige

Slika PU_I/ZSCP.JPG

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 28. prosinca oko 17.40 sati, na kružnom toku u naselju Bašarinka u Poreču, lakše je ozlijeđen 48-godišnji vozač mopeda 

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 28. prosinca oko 17.40 sati, na kružnom toku u naselju Bašarinka u Poreču, lakše je ozlijeđen 48-godišnji vozač mopeda. Nesreća se dogodila kada je 48-godišnjak upravljao mopedom Piaggio, riječke registarske oznake,  pod utjecajem alkohola od 2.05 promila i bez zaštitne kacige, kolikom državne ceste DC 75. Dolaskom do kružnog toka, vozač je zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad mopedom, udario u prometni otok i pao na kolnik.

Zbog zadobivenih ozljeda, 48-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u OB Pula, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Protiv njega se, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Najveći broj težih stradavanja vozača mopeda i motocikla događa se zbog nekorištenja ili nepropisnog korištenja zaštitnih kaciga. Policija stoga još jednom podsjeća građane da za vrijeme vožnje na motoru ili motociklu koriste homologirane kacige, koje moraju biti propisno i uredno pričvršćene. Također, s obzirom da već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, upozoravamo vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga.  



Stranica