Vozio pijan i pod zabranom pa dobio deset dana zatvora

Slika /2018/arena i kaciga.JPG

Policijski službenici zaustavili su vozača koji je vozio pijan i pod zabranom te je zbog prometnih prekršaja dobio deset dana zatvora

Foto: Ilustracija

Prometna je policija u nedjelju, 1. ožujka oko 3.50 sati, na kolniku Mornaričkog trga u Pula, zaustavila automobil Opel Astra, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Vozač je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2.21 promila i to za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole radi već počinjenog prometnog prekršaja. Policijskim službenicima odbio je dati na uvid putnu ili drugu ispravu, a kod sebe je imao i 0.45 grama amfetamina. Također je utvrđeno da je, kao stranac na odobrenom boravku u Hrvatskoj, bio dužan zamijeniti inozemnu vozačku dozvolu za hrvatsku, a što nije učinio.

Radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometna na cestama, Zakona o strancima i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv 26-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je odradio zadržavanje u zatvoru u trajanju od deset dana.

Stranica