Vozio s 1.63 promila: ne sjedajte za volan ako ste konzumirali alkohol

Slika /2018/alkohol, formula za nesreću.jpg

Policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol

Foto: Ilustracija

Pulska prometna policija je jučer oko 23 sata na Šišanskoj cesti zaustavila motocikl Aprilia, pulskih registracijskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.63 promila  upravljao 30-godišnjak, a koji kod sebe nije posjedovao važeću vozačku dozvolu ni neki drugi dokument. Vozač je uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač će danas biti priveden na nadležni sud.

Budući već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:
  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).


Stranica