Vozio tuđi Porsche s nepripadajućim registracijskim oznakama

Slika /2018/policija natpis4.JPG

Policijski službenici su u tijekom ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija
 
Tijekom proteklog vikenda, od 11. do 13. veljače, na području Policijske uprave istarske evidentirano je devet prometnih nesreća, od kojih četiri nesreće s ozlijeđenim osobama i pet nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesreća jedna osoba je teže ozlijeđena, a tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede.
 
Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 506 vozača/vozila, a iz prometa su isključili 22 vozača i osam vozila. Utvrđeno je 211 prekršaja, od kojih:
  • nepropisna brzina – 95 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 14 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 14 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 23 prekršaja
  • upravljanje neregistriranim vozilom – 8 prekršaja
  • ostali prekršaji – 57 prekršaja.
 
U nedjelju, 13. veljače oko 22 sata, policijski službenici su u Industrijskoj ulici u Žminju zaustavili Porsche na kojem su se nalazile nepripadajuće registracijske oznake. Utvrđeno je kako je automobil u vlasništvu 41-godišnjakinje i da je važenje prometne dozvole isteklo te da je 39-godišnji vozač na njega postavio registracijske oznake drugog vozila. Također je utvrđeno kako 39-godišnjak upravlja automobilom, iako mu je vozačka dozvola istekla još prije 16 godina.
 
Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 39-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak, dok se radi sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Stranica