Zaplijenjena droga na festivalu u Bujama

Slika PU_I/droga u vrećicama - kopija.JPG

Za vrijeme održavanja Echo Festivala u Bujama, od 6. do 10. lipnja, bujska je policija zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama kazneno prijavila jednu osobu, dok je zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga prekršajno prijavila 20 osoba.

Foto: Ilustracija  

Za vrijeme održavanja festivala u Bujama, od 6. od 10. lipnja, bujska je policija zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama kazneno prijavila jednu osobu,  dok je zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga prekršajno prijavila 20 osoba.

Naime, policijski službenici su temeljem operativnih saznanja,  u turističkom naselju u Bujama u nedjelju, 9. lipnja oko 3,45 sati zatekli 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije u posjedu 16 manjih vrećica s ukupno 14,05 grama opojne droge ketamin.

Zbog sumnje na preprodaju opojne droge, mladić je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje,  te je u večernjim satima 9. lipnja po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Također, zbog posjedovanja opojne droge prekršajno je prijavljeno 20 osoba i to 15 državljana Velike Britanije, 1 državljanin Italije, 1 državljanin Mađarske, 1 državljanin Njemačke i 2 državljana Slovenije,  kod kojih je pronađeno 3,3 grama ketamina, 28 grama marihuane, 16 tableta Ecstasya, 3,85 g MDMA  i 7,6 grama hašiša.

Protiv njih su  nadležnom prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlozi.



Stranica