Započeo tečaj talijanskog jezika za policijske službenike

Slika /2019/tečaj talijanskog2.jpg

Pučkootvoreno učilište Buje i Istarska županija omogućili su još jedan tečaj talijanskog jezika za policijske službenike.

Foto: Ilustracija
 

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Buje danas je započeo tečaj talijanskog jezika za policijske službenike Policijske postaje Buje-Buie.

Naime, zahvaljujući dobroj suradnji, Pučko otvoreno učilište Buje ponovno je iniciralo održavanje tečaja talijanskog jezika za policijske službenike te je Istarska županija prihvatila prijedlog i odlučila financirati tečaj za 21 policijskog službenika kako bi se oni dodatno profesionalno i osobno usavršili. Istarska županija vodeća je po broju turističkih dolazaka, a preko graničnih prijelaza na području Policijske postaje Buje-Buie godišnje prijeđe velik broj turista. Upravo stoga, ali i zbog činjenice da se radi o dvojezičnom području, bitno je da policijski službenici imaju dobro znanje stranih jezika kako bi građanima i turistima mogli pružiti što bolju uslugu sigurnosti.

Današnjem svečanom otvaranju tečaja prisustvovali su gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin, ravnateljica učilišta Rosanna Bubola i ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske postaje Buje-Buie Boban Robert Paulović. Tečaj će se održavati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Buje, a policijski službenici će kroz 30 sati predavanja svladati osnove talijanskog jezika i tako poboljšati svoju komunikaciju s građanima i turistima.   



Stranica