Zaradio kaznu zbog prebrze vožnje

Slika /2018/prometna policija11.jpg

Policijski službenici su i ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 19. do 21. ožujka, na području PU istarske evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. Alkohol kao uzrok evidentiran je u dvije prometne nesreće.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 540 vozača/vozila, a iz prometa su isključili 20 vozača i šest vozila. Utvrđeno je 332 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 161 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 53 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 15 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 38 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 11 prekršaja
  • ostali prekršaji – 54 prekršaja.

U petak, 19. ožujka u 17.45 sati, izvršenim nadzorom brzine kretanja vozila na Istarskom ipsilonu, na dionici Rogovići - Cerovlje, utvrđeno je da je 37-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom VW Golf, brzinom od 182 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 100 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 5.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.
 
 
 

Stranica