Zatečeni u nepropisnom glisiranju

Slika PU_I/pomorska policija.JPG

Tijekom proteklog vikenda, policijski službenici pomorske policije zatekli su osam stranaca u nepropisnom glisiranju.

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, policijski službenici pomorske policije zatekli su osam stranaca u nepropisnom glisiranju.

U subotu su policijski službenici, u glisiranju na udaljenosti manjoj od 100 metara od obale, zatekli dvoje državljana Mađarske, jednog državljanina Austrije i jednog državljanina Italije. Dvoje državljana Mađarske, 40-godišnjak i 41-godišnjakinja, zatečeni su kako nepropisno glisiraju kod u porečkom akvatoriju, kao i 38-godišnji državljanin Austrije, dok je 40-godišnji Talijan zatečen u uvali Paltana u Banjolama.

U nedjelju su policijski službenici, u glisiranju na udaljenosti manjoj od 100 metara od obale, zatekli dvoje državljana Njemačke, jednog državljanina Poljske i jednog državljanina Slovenije. Dvoje državljana Njemačke, 52-godišnjak i 61-godišnjak, zatečeni su kako nepropisno glisiraju u porečkom akvatoriju, kao i 42-godišnji državljanin Poljske, dok je 51-godišnji državljanin Slovenije zatečen u blizini otoka Sturago, u rovinjskom akvatoriju.

Svim osobama izdani su prekršajni nalozi radi počinjenja prekršaja iz Pomorskog zakonika.

Kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti na moru te zaštitila sigurnost kupača, Policijska uprava istarska upozorava nautičare da se pridržavaju pravila sigurnosti plovidbe, posebice zabrane glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale te da slušaju upozorenja za plovidbu i vremensku prognozu na propisanim VHF kanalima.



Stranica