Zatečeni u nezakonitom prelasku granice

Slika PU_I/vijesti/2016/granična policija, zelena granica.JPG

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma 

Foto: Ilustracija

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, 19. kolovoza oko 00.25 sati, na županijskoj cesti Vodice-Brest, kod mjesta Brest, policijski službenici zatekli su automobil Alfa Romeo, zagrebačke registarske oznake, kojim je upravljao 33-godišnjak, a iz kojeg su izlazila četvorica tražitelja međunarodne zaštite, 22-godišnji irački državljanin, 36-godišnji kamerunski državljanin i dvojica državljana Maroka u dobi od 24 godine. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je 33-godišnjak za novčanu naknadu, 18. kolovoza u večernjim satima, pristao prevesti iz Zagreba do blizine državne granice četvoricu tražitelja azila.

Stranim državljanima su radi počinjenja prekršaja iz Zakonika o Schengenskim granicama, izdani prekršajni nalozi, dok je 33-godišnjak po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 19. kolovoza u popodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica