Završen tečaj UNPOC Croatia 2014

Slika PU_I/vijesti/2014/zatvaranje.JPG

Foto: PU istarska

Svečanom podjelom certifikata svim sudionicima, danas je u Valbandonu završio međunarodni tečaj za policijske službenike koji se upućuju u mirovne misije ''UNPOC Croatia 2014'' (United Nations Police Officers Course.

Na dvotjednom tečaju, koji se od 22. rujna do 3. listopada održavao u policijskom obučnom centru Valbandon, osim predstavnika hrvatske vojske i policije, sudjelovali su i policijski službenici iz Slovačke, Slovenije, Češke, Bosne i Hercegovine, Švedske, Srbije, Crne Gore te po prvi puta i polaznik iz Afganistana.

Tečaj je organizirala i provela Služba za mirovne misije i policijske časnike za vezu Ministarstva unutarnjih poslova, na čelu s voditeljicom Lidijom Werhas, koja je na ceremoniji zatvaranja, u ime ministra unutarnjih poslova čestitala svim polaznicima te im je podijelila certifikate o uspješnom sudjelovanju na tečaju. Kao najbolji polaznik ovogodišnjeg tečaja istaknuo se Ivan Horman iz PU zagrebačke.

U svom obraćanju prisutnima, voditeljica Werhas istaknula je kako se iz godine u godinu povećava broj kandidata zainteresiranih za mirovne misije te je sa zadovoljstvom primijetila da je ove, kao i proteklih godina, prepoznat visok nivo te međunarodni aspekt tečaj ''UNPOC Croatia'', što pokazuje i sudjelovanje stranih predavača iz Slovenije, Švedske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Austrije i Njemačke te ponovno sudjelovanje predavača pripadnika OSRH, djelatnika Obučnog centra za operacije i potpore miru.

Uz hrvatske predstavnike, svečanoj ceremoniji zatvaranja tečaja, nazočili su i predstavnici Generalne policijske uprave Republike Slovenije, Sektora za međunarodne policijske operacije, Vladimir Pocek i Aleš Grudnik.



Stranica