Završena kampanja "Zajedno protiv ovisnosti"

Slika PU_I/kampanja zajedno protiv ovisnosti.jpg

Kako bi se mjesec borbe protiv ovisnosti zajednički obilježio od strane svih državnih institucija koje se bave prevencijom ovisnosti PU istarska je inicijalno osmislila kampanju pod nazivom „Zajedno protiv ovisnosti“.  

Foto: PU istarska

Kako bi se mjesec borbe protiv ovisnosti zajednički obilježio od strane svih državnih institucija koje se bave prevencijom ovisnosti, Policijska uprava inicijalno je osmislila kampanju pod nazivom „Zajedno protiv ovisnosti“.

Tijekom provođenja kampanje provedeno je više različitih aktivnosti:

15.11.2011. godine (prvi dan Mjeseca borbe protiv ovisnosti) održana je tiskovna konferencija gdje je predstavljena kampanja od strane svih partnera kampanje (Istarske županije, Službe za prevenciju i liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja ZZJZ Istarske županije, Obiteljskog centra Istarske županije, predstavnika grada Pule i Umaga, moderatorice tribine u Poreču gđe Vilme Bednar)

15.11.2011. godine u holu Policijske uprave istarske otvorena je izložba „8 godina kampanje Via bježi“ koju je do 15.12.2011. godine, odnosno do kada jetrajala kampanja posjetilo više stotina građana.

28.11.-02.12.2011. godine u kinu Valli u Puli od strane PPrP Pula i PP Pula uz organiziranje Odsjeka za prevenciju održana su predavanja za pulske srednjoškolce u svezi utjecaja droge i alkohola na vozače uz prigodne projekcije. Tom prigodom održana su predavanja za učenike Ekonomske škole, Škole za turizam i ugostiteljstvo, Industrijsko-obrtničke škole, Škole primijenjene umjetnosti, Strukovne škole, Glazbene škole I.M. Ronjgova, Medicinske škole, Srednje škole D. Alighieri, Tehničke škole, Gimnazije i Srednje škole Jurja Dobrile - ukupno 933 učenika.

Održane su 4 tribine sa učenicima srednjih škola na kojima su uvodna predavanja održali g. Mile Orešković (PU istarska) i  g. Velimir Todorović (ZZJZ), i gđa Danijela Ustić u Puli (Obiteljski centar IŽ) i gđa Vera Pavić u Umagu (Savjetovališta za djecu, mlade i obitelj grada Umaga) prema sljedećem rasporedu:

1. 24.11.2011. godine u 10,30 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Umagu održana je tribina sa 40 učenika Gospodarske škole Buje, Srednje škole Vladimir Gortan Buje i Srednje talijanske škole „Leonardo da Vinci“ Buje
2. 07.12.2011. godine u 12,00 sati u Obrtničkom domu u Poreču održana je tribina za 15 učenika TUŠ „Antona Štifanića“ Poreč i „Mate Balote“ Poreč
3. 08.12.2011. godine u 10,00 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održana je tribina za 30 učenika srednjih pulskih škola Lipe, Gimnazije i Srednje medicinske škole
4. 09.12.2011. godine u 12,30 sati u Srednjoj talijanskoj školi u Rovnju održana je tribina za 20 učenika iste škole

Nakon održanih tribina učenici-edukatori srednjih škola (ukupno 105 učenika) koji su nazočili tribini imaju obvezu provesti edukaciju učenicima svojih razreda i o istome povratno izvijestiti Odsjek za prevenciju Policijske uprave istarske.

 



Stranica