Završeni ROADPOLOVI dani sigurnosti u prometu

Slika /2022/prometna policija.jpg

Pu istarska bez poginulih u prometu tijekom Europskog dana bez poginulih u prometu

Foto: Ilustracija

Temeljem inicijative ROADPOL-a mreže prometnih policija država Europe i ove godine 21. rujna 2022. godine na području Pu istarske u sklopu projekta Roadpol Safety Days „Stay alive and save lives“- „Ostani živ i spasi živote drugih“ pod geslom „Dani sigurnosti u prometu“ proveden je „Europski dan bez poginulih u prometu“.

Tijekom ove kalendarske godine do 22. rujna, na području Pu istarske je u prometu smrtno stradalo 16 osoba, što je jednaki broj kao i u istom razdoblju prethodne godine.

Tijekom Europskog dana bez poginulih u cestovnom prometu 21. rujna 2022. godine, policijski službenici su preventivno i represivno postupali prema svim sudionicima u prometu, te je posebna pozornost bila usmjerena na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepropuštanja pješaka na pješačkom prijelazu i nepropisne brzine kretanja vozila. 

Tijekom Europskog dana bez poginulih u prometu na području Pu istarske evidentirane su 4 prometne nesreće. U dvije prometne nesreće lakše su ozlijeđene dvije osobe, dok je u dvije nesreće nastala materijalna šteta. Stoga valja zaključiti kako je cilj akcije da se smanji broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan – postignut.

Stranica