Zbog brzine i alkohola udarila u ogradu kuće

Slika /2018/policija natpis2.jpg

Vozačica je upravljala automobilom pod utjecajem alkohola i neprilagođenom brzinom te je izazvala prometnu nesreću

Foto: Ilustracija
 
U dane vikenda, od 11. do 13. ožujka, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 13 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe smrtno su stradale,  jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a tri osobe su lakše ozlijeđene.
 
Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su ukupno 422 vozača i vozila, a iz prometa su isključili 19 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 189 prekršaja, od kojih:
  • nepropisna brzina – 91 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 19 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 10 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 23 prekršaja
  • ostali prekršaji – 46 prekršaja
 
Osim teške prometne nesreće s dvije poginule osobe, o kojoj smo već izvijestili, dogodila se još jedna teža prometna nesreća na području Vineža. Nesreća se dogodila 13. ožujka oko 4.52 sata, kada je 43-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 0.93 promila upravljala automobilom Ford, pulskih registracijskih oznaka, iz smjera Labina prema Snašićima. Vozačica je u zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor nad automobilom te je udarila u betonski stupić, a potom u betonsku ogradu. Ozlijeđenoj vozačici pružena je pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena.

Stranica