Zbog nepoštivanja znaka, izazvala prometnu nesreću

Slika PU_I/policijski auto.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila 20. kolovoza oko 9,50 sati na području Umaga jedna je osoba lakše ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 52-godišnja slovenska državljana upravljala automobilom Citroen, slovenskih nacionalnih oznaka iz smjera Dolinci u smjeru županijske ceste Finida–Dolinci. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom, žena se nije zaustavila na znak stop, već se uključila na kolnik oduzevši prednost prolaska automobilu Volvo, pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak s područja Lukača koji je u trenutku nesreće skretao u lijevo, te su se automobili frontalno sudarili.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila 20. kolovoza oko 9,50 sati na području Umaga jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 52-godišnja slovenska državljanka upravljala automobilom Citroen, slovenskih nacionalnih oznaka iz smjera Dolinci u smjeru županijske ceste Finida–Dolinci. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom, žena se nije zaustavila na znak "stop", već se uključila na kolnik oduzevši  prednost prolaska automobilu Volvo, pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak s područja Lukača koji je u trenutku nesreće skretao u lijevo, te su se automobili frontalno sudarili.

Vozač Volva je lakše ozlijeđen, a protiv vozačice Citroena podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 Kako bi se spriječile ovakve nesreće,  Policijska uprava istarska upozorava vozače:

  • Kad sjednete u vozilo, ne žurite, vežite se, udahnite i pripremite se za vožnju.
  • Ako se ne osjećate dobro (zbog ljutnje, bolesti, glavobolje, umora, mučnine, nervoze, depresije i slično), ne vozite automobil. Zamolite nekoga da vas odveze ili se koristite javnim prijevozom.
  • Oprezna vožnja, popustljivost i tolerantnost značajke su dobrih i korektnih vozača. Svi cijenimo one koji u prometu pokazuju svoje namjere, postupno zaustavljaju vozilo i pravodobno se prestrojavaju. Razmislite o tome!
  • Uvijek pokažite drugima svoje namjere: upalite žmigavac na vrijeme, postupno kočite, uključite se u promet ne ugrožavajući druge.
  • Pratite promet oko sebe. Usredotočite se na vožnju i izbjegavajte sve što vam odvlači pozornost: svađu, glasnu glazbu, cigarete, biranje radio postaja, telefoniranje, ...


Stranica